LAB

A12
Temporary Pavilion, Kroller Muller Museum,Otterlo, Nederlands 2004

KMM_axo_03
LAB is the first open air exhibition in the sculpture-park of the Kroöller-Müller Museum. The metaphor of the labyrinth, as a possible interpretative device to represent the contemporary urban condition, was the initial concept used for the development of the exhibition design.
An outer corridor, a trench bounded by two walls covered in roughly cut poplar boards, defines a rectangle measuring 75 x 50 m. The same narrow corridor clearly demarcates the precincts of the exhibition.
The works are contained inside several pavilions, which are concatenated by this peripheral circulation.
pubblicato in/published in:

Domus n.872, luglio-agosto 2004

“Sculpture Garden Kroöller-Müller Museum”, edited by Toos van Kooten, Marente Bloemheuvel, KroÃàller MuÃàller Museum, Otterlo, NAi Publishers, Rotterdam, 2007

Shortlisted for Gold Medal for Italian Architecture 2006, category Culture and Leisure

ott_prog_11_200

12 PAVILLION_06.11.pdf

KMM_04 KMM_08

KMM_06_m